Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga kup Engleske

U polufinalu derbi Manchestera

manchester

U drugom polufinalnom duelu snage će odmjeriti Leicester City i Aston Villa

U polufinalu Liga kupa Engleske sastaće se rivali iz Manchestera, branilac naslova City i United, dok će u drugom duelu snage odmjeriti Leicester City i Aston Villa, odlučeno je žrijebom koji je održan odmah nakon završetka sinoćnjih četvrtfinalnih utakmica, prenosi Anadolu Agency (AA).

Manchester City je u srijedu uvečer u gostima savladao trećeligaša Oxford United sa 3:1, dok je Manchester United na Old Traffordu bio bolji od četvrtoligaša Colchester United rezultatom 3:0. Leicester je slavio protiv Evertona nakon boljeg izvođenja penala, a prethodno je susret okončan neriješeno 2:2. Dan ranije, u utorak, Aston Villa je sa 5:0 deklasirala mladi tim Liverpoola, čiji je najjači sastav otputovao u Katar na Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zanimljivo je da Manchester City ima priliku osvojiti Liga kup treći put zaredom, a čak peti put u posljednjih sedam sezona.

U polufinalu Liga kupa Engleske igraju se dvije utakmice, a termini su, ukoliko ne bude naknadnih promjena, 6. i 27. januara. Domaćini u prvom utakmicama biće Manchester United i Leicester City.