Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stupčanica prvi protivnik

U prvom kolu Druge lige FBiH na golu Čelika će stajati pomoćni trener

130821_celik

Pomoćni trener Adis Nurković, koji će u nedjelju biti i u ulozi prvog golmana zeničkog tima jer je mladi Adi Durmo prošle sezone zaradio crveni karton u nastupu za juniorski tim

Nogometaši Čelika u 1. kolu Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Centar, u nedjelju, 15. augusta, protiv Stupčanice iz Olova igraju kao domaćini na Stadionu Kamberovića polje (17.00 sati).

Pomoćni trener Adis Nurković, koji će u nedjelju biti i u ulozi prvog golmana zeničkog tima jer je mladi Adi Durmo prošle sezone zaradio crveni karton u nastupu za juniorski tim, na današnjoj je pres-konferenciji istakao kako su svjesni da ih očekuje puno zahtjevnije takmičenje nego je prošle sezone bila Kantonalna liga Zeničko-dobojskog kantona, koju su osvojili suvereno i bez poraza.

– Ono što mogu da kažem za ekipu je da smo, sigurno, radili dobro, da smo se spremali i da smo svjesni šta se od nas očekuje ove sezone. Što se tiče lige, nažalost nismo bili u prilici da pratimo sve ekipe i nismo bili u mogućnosti da možemo malo opširnije analizirati ekipe protiv kojih ćemo igrati. Što se tiče Stupčanice, pogotovo što 1. kolo igramo s njima, pratili smo da su bili na pripremama, da su zadržali i igrače koji su čitavo vrijeme zajedno. To je generalno plus za sve ekipe – smatra Nurković, koji je svjestan da će nastup Čelika u ovom rangu dati „najveći mogući ton od postojanja ove lige“ te da je ovo i najkvalitetnija druga liga FBiH.

– U ovu ligu dolazi klub koji je, ne samo u BiH nego i u regionu, poznat i popularan. Dolaze i navijači pa će nam i to dati jedan dio pritiska, jer moramo da opravdamo ovaj grb i dres što nosimo na sebi. To ćemo i nastojati da opravdamo – najavljuje Nurković, koji dodaje kako je takmičarski cilj biti prvi te osvojiti i ovu ligu.

Čelik je, istakao je, nastojao zadržati većinu igrača koji su završili prošlu polusezonu, dok su od novajlija tražili igrače koji im mogu pomoći u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Tako su ciljano vratili bivše igrače tog kluba: Aladina Isakovića (Vis Simm Bau), Haruna Vardu (Travnik), Selima Žunu i Eldara Sivca (Rudar Kakanj) te Sanjina Subotića (Jedinstvo Brčko).

Nikoga, podvlači Nurković, nisu željeli zaustavljati u namjeri da napusti klub, jer su stava da svaki igrač ima pravo da ostvari svoje želje.

– Želim da pozovem navijače da dođu u što većem broju, da nam budu 12. igrač i nadam se da će sve biti kako treba – kazao je nogometaš Haris Šehić, koji je najavio da će nastojati opravdati očekivanja te što prije klub vratiti na puteve stare slave.

Klub je već pustio u prodaju ulaznice za ovu utakmicu, koje je moguće kupiti u Fan šopu na službenom ulazu na tribinu Istok, a novost je, kako je istakla portparolka Ajna Suljić, što su od ove sezone u prodaju pustili i online donatorske karte.

– Svjesni smo činjenice da Čelik ima dosta navijača i simpatizera u cijelom svijetu, koji nažalost ne mogu prisustvovati utakmicama, a žele pružiti podršku. Tako da smo putem naše oficijelne stranice omogućili kupovinu donatorske karte po cijeni od 2 KM. Kupovinom donatorskih ulaznica direktno se pomaže klub na njegovom putu oporavka – napomenula je.

Zenički će tim i narednu domaću utakmicu, u okviru 3. kola protiv Unisa iz Vogošće, igrati na istom stadionu, jer se teren Stadiona Bilino polje, nakon postupka reparacije, čuva za kvalifikacijsku utakmicu za Evropsko prvenstvo koju selekcija BiH na tom stadionu 7. septembra igra protiv Kazahstana.