Kontroverzna odluka

U Realu bijesni: Sudija se raduje golu koji smo primili

sudac_gol_var

Navijači Reala na ovo su se još više razljutili i to uzimaju kao još jedan dokaz da Munuera Montero ne podnosi Real

Real Madrid je u 18. kolu La Lige na domaćem terenu od Real Sociedada izgubio 0:2 i tako je prije polovne prvenstva ispao iz utrke za naslov jer mu vodeća Barcelona sada bježi deset bodova. Ali pri rezultatu 0:1 očito je oštećen za nedosuđeni penal.

Sudac Jose Luis Munuera Montero propustio je pokazati na jedanaesterac kada je golman gostiju Geronimo Rulli rukama po nogama pokupio Viniciusa Juniora pred golom gostiju. Naravno, pitanje je kako bi utakmica završila da je domaćin tada smanjio iz penala.

U Real Madridu su ogorčeni što im sudac nije dosudio penal niti je tražio pomoć videoasistenta i službeno su se žalili na suđenje. “Zašto je uveden VAR ako ne pomaže prilikom ovakvih situacija, kada je uostalom i bez usporene snimke jasno da je bio penal za nas?” pitaju se u Madridu.

Otišli su i korak dalje. Realova službena televizija objavila je snimku, koju su preuzeli vodeći španski mediji, kako se isti sudac koji je oštetio Real prije mjesec i po raduje golu koji je Real primio.

Jose Luis Munuera Montero tada je, na utakmici Eibara i Reala (3:0) u 13. kolu, bio zadužen za VAR. Kamere su ga uhvatile kako prvi gol Eibara, priznat uz pomoć videoasistenta, slavi s pomoćnikom u videosobi i to tako da jedan drugom daju high-five.

Naravno, navijači Reala na ovo su se još više razljutili i to uzimaju kao još jedan dokaz da Munuera Montero ne podnosi Real.