Fudbal

Nakon poraza od Sarajeva

U Slobodi razočarani: Gubi se smisao grupe 4R

22/08/2021

FK Sloboda će nastaviti svoje djelovanje i biti svijetli primjer u m:tel BiH Premijer ligi, po načinu igre, ulaganju u omladinski pogon, i ozbiljnom pristupu vođenja kluba

U 6. kolu Premijer lige BiH Sarajevo je slavilo na Tušnju protiv Slobode rezultatom 2:1.

Nakon utakmice, FK Sloboda oglasio se saopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

“FK Sloboda nema namjeru da komentariše suđenje sudije Bandića i pomoćnika. S obzirom na to da su sve utakmice u direktnim prenosima, komisija za sudije kao i svi ljubitelji fudbala imaju priliku ocijeniti rad arbitara, komentari kluba su nepotrebni.

Također, primili smo dosta upita o daljem radu grupe 4R, čiji je član i FK Sarajevo. FK Sloboda ne želi da komentariše naše buduće djelovanje u sklopu ove grupe jer se gubi smisao iste. FK Sloboda će nastaviti svoje djelovanje i biti svijetli primjer u m:tel BiH Premijer ligi, po načinu igre, ulaganju u omladinski pogon, i ozbiljnom pristupu vođenja kluba s ciljem pravljenja održivog kolektiva.

Želimo se zahvaliti nevjerovatnoj tuzlanskoj publici na fantastičnoj podršci tokom cijele utakmice, a pogotovo na samom kraju, gdje su požrtvovanost i borbenost igrača nagrađeni desetominutnim aplauzom ekipi koja je ostavila sve na terenu.

Podrška navijača sa cijelog Tuzlanskog kantona nije samo finansijski neophodna da bi se izborilo mjesto na tabeli koje zaslužujemo, nego je i kritična moralna podrška timu koji se sportski bori na svakoj utakmici, stoji u saopćenju FK Sloboda.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.