Fudbal

sarajevo

U subotu komemoracija, ispraćaj i sahrana legendarnog Ivice Osima

10/05/2022

Sahrana će se održati od 15 sati na Gradskom groblju Bare

Komemoracija, sahrana i ispraćaj na vječni počinak legende FK Željezničar, bh. sporta, grada Sarajeva i BiH, Ivice Osima, održat će se u subotu u Sarajevu.

Nedavna vijest o smrti igrača, trenera i sportskog velikana Bosne i Hercegovine, legendarnog Ivice Osima, rastužila je mnoge poznavatelje njegovog rada i djela, kako u našoj zemlji tako i širom regije i svijeta. U svrhu što dostojanstvenijeg ispraćaja našeg Švabe, Fudbalski klub Željezničar će organizovati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati, objavio je sarajevski klub.

Komemoracija će okupiti veliki broj sportskih zvanica iz regije koji su bili važan dio karijere Osima od njegovih igračkih dana, preko Željinih uspjeha u Evropi i Mundijala u Italiji, pa sve do uspješnih internacionalnih angažmana u Austriji i Japanu.

Broj gostiju je ograničen i samo gosti koji su potvrdili prisustvo će moći ući na komemoraciju legendarnom Ivici Osimu. Direktan prenos komemoracije možete gledati na BHT 1.

Ispraćaj sa Stadiona Grbavica organizovan je u subotu. Okupljanje ispred stadiona je u 12:00, polazak u 12:30 sati, a zajednički mimohod navijača, prijatelja i građana BiH bit će upriličen sa Grbavice do Gradskog groblja Bare, ulicama Topal Osman paše, Vilsonovo šetalište i Alipašina.

Sahrana će se održati od 15 sati na Gradskom groblju Bare.

FK Željezničar i navijači Kluba će u svrhu ispraćaja Ivice Osima organizovati i nekoliko aktivnosti na narednoj domaćoj utakmici, 16. maja 2022. godine na stadionu Grbavica protiv Radnika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.