Tuzla

Igrači FK Sloboda na odmoru, ne zna se ko će ostati, a ko otići

sloboda_tuzla

Okupljanje i početak priprema za narednu sezonu planirali smo između 22. i 25. juna, najavio je Crnogorac

Nakon okončanja nogometne sezone u BiH, igrači tuzlanske Slobode dobili su novi odmor, iako su još od 18. maja bili u trenažnom procesu nadajući se nastavku šampionata.

Obavljena su tražena testiranja na Covid-19, a u maju je jedino klub iz privatnih razloga napustio srbijanski nogometaš Marko Marinković.

– Sada smo igračima ponovno dali odmor, ali neće dugo trajati. Okupljanje i početak priprema za narednu sezonu planirali smo između 22. i 25. juna – izjavio je za Fenu šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac.

U ovom trenutku još nije poznato ko će od igrača ostati, ko otići, a ko će doći u redove “crveno-crnih”.

Objavljeno je jedino da su se sporazumno razišli Sloboda i stoper iz Srbije Miloš Stojanović, koji je na Tušanj došao u zimskoj pauzi, odigravši samo dvije utakmice.

Stručni štab Tuzlaka sačinio je detaljan plan priprema za iduću sezonu, a do “prozivke” igrači će morati svakodnevno individualno trenirati.

– Imamo cijeli plan rada do početka augusta, kada će krenuti Premijer liga BiH, ali tek iduće sedmice ćemo ga objelodaniti nakon što vidimo s kojim igračima je uprava okončala pregovore o ostanku ili o dolasku na Tušanj – zaključio je Crnogorac koji je, kao šef struke, ekipu vodio svega na tri utakmice, prije nego što je 12. marta uslijedio prekid prvenstva zbog pandemije virusa korona.