Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

U utorak se igra Mostarski derbi, obje ekipe idu po pobjedu

velez-zrinjski (1)

Trener ekipe Veleža Feđa Dudić je istaknuo kako je Zrinjski svoj posao odradio, a da će se njegova ekipa 19. maja boriti za trofej u Kupu BiH, gdje u finalu igraju s ekipom Sarajeva, kako bi još jedan trofej donijeli u Mostar

“Zrinjski” i “Velež” u utorak, 10. maja, igraju derbi 30. kola Premier lige BiH, a iz oba mostarska kluba su naveli kako sutra idu po pobjedu.

Viši sportski menadžer iz Sportskog saveza Grada Mostara Dženan Šuta je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Mostaru čestitao Zrinjskom na osvajanju prvenstva BiH, a poželio je sreću ekipi Veleža da i drugi trofej bh. nogometa donese u Grad na Neretvi.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović je iskoristio priliku da zahvali ekipi tuzlanske Slobode na lijepom prijemu, poklonima i špaliru kojeg su im priredili u posljednjem kolu, a time su, kako kaže “pokazali da su gospodski klub”.

Trener bh. prvaka je rekao kako je stanje u ekipi dobro i da uživaju u preostalim utakmicama jer su rezultatski cilj ostvarili prije nekoliko kola kada su potvrdili prvo mjesto u prvenstvu.

– Sutra imamo gradski derbi, utakmicu za prestiž. Svi volimo pobijediti i pripremamo se kao i do sada. Susrest će se dva kluba koji igraju dobar nogomet, a nadam se dobrom i otvorenom derbiju, nadigravanju i dobroj posjeti. Mi želimo uveseliti naše navijače s nova tri boda – naglasio je Jakirović.

Zrinjski je ove godine pokazao da je najbolja ekipa u ligi, uzevši prvenstvo s nekoliko srušenih rekorda.

– Mi smo do sada išli utakmicu po utakmicu, a tako ćemo i nastaviti. Neki su možda mislili da ćemo slabije igrati nakon što smo osigurali prvo mjesto, ali sam rekao da nema “skidanja noge s gasa”. Igra se ozbiljno i odgovorno do kraja. Nama nema nikakvog pritiska, a gradski derbi je sigurno utakmica s emocijama – zaključio je trener Zrinjskog.

Jakirović je naveo kako mu je većina nogometaša na raspolaganju, osim Malekinušića zbog žutih kartona, te Juranovića Hadžića i Boje radi ozljeda dok je Tičinović pod upitnikom.

Trener ekipe Veleža Feđa Dudić je istaknuo kako je Zrinjski svoj posao odradio, a da će se njegova ekipa 19. maja boriti za trofej u Kupu BiH, gdje u finalu igraju s ekipom Sarajeva, kako bi još jedan trofej donijeli u Mostar.

– Što se tiče utakmice i derbija mislim da bi ovo do sada trebala biti “najugodnija za oko”, derbi je derbi, iako on rezultatski nije toliko važan što se tiče prvenstva. I mi i Zrinjski smo odmarali neke igrače želeći da budu na raspolaganju za sutrašnju utakmicu. Za nas će ovo biti dobra provjera, jer ako odigramo dobro i ravnopravno protiv Zrinjskog, koji je ove godine pokazao puno, ne sumnjam da smo spremni i za kup – izjavio je Dudić.

Dudić je kazao kako mu je drago što će u utorak imati i podršku svojih navijača pod Bijelim brijegom, prvi put od kada je on preuzeo klupu Veleža.

– Dva puta smo igrali pred praznim tribinama radi korone, treći put su bili samo domaći navijači. Sigurno je da će nam to dati dodatan motiv. Želim da sve protekne u fair i sportskom natjecanju, da pričamo o dobrim potezima iz utakmice i da pokažemo javnosti kako se u Mostaru ove godine igra najljepši nogomet – zaključio je trener Veleža.

Trener Veleža na raspolaganju neće imati Haskića, a Radovac je pod upitnikom.

Najbolji nogometaš lige i kapetan Zrinjskog Nemanja Bilbija je rekao kako je Zrinjski i u drugom dijelu sezone nastavio s dobrim igrama gdje je potvrdio bodovnu razliku i okrunio se titulom.

– Mi kao ekipa moramo da budemo na visokoj razini, da pokažemo što bolju igru jer igranje u Europi je blizu. Moja osobna sezona i sezona ekipe su vrhunske, pohvale svima u klubu. Sutrašnja utakmica će biti dobra jer obje ekipe idu po pobjedu, očekujem pune tribine i dobru atmosferu – izjavio je Bilbija dodavši kako njegova ekipa jedva čeka da istrči na travnjak i pokaže zašto su ove godine prvaci.

Veliku želju za pobjedom u gradskom derbiju iskazao je i kapetan Veleža Denis Zvonić.

– Svi mi zajedno jedva čekamo početak derbija, motivirani smo i želimo dati svoj maksimum. Želimo nastaviti pozitivnu seriju do finala kupa koji jedva čekamo – zaključio je Zvonić.

“Zrinjski” i “Velež” sastaju se na stadionu pod Bijelim brijegom, a utakmice počinje u 20 sati.