Fudbal

Senad Husnić

U Veležu ogorčeni na sad već bivšeg trenera: “Ponudili smo im sve što su tražili”

01/06/2022

- Čitav stručni štab nam je otišao u Sarajevo. Učinili smo sve to smo mogli, ponudili smo im sve što su tražili, i više od toga, ali to nije pomoglo da ih zadržimo – kazao je predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić

Na redovnoj godišnjoj skupštini nogometnog kluba Velež u srijedu je potvrđeno kako Feđa Dudić nije više trener „Rođenih”.

– Čitav stručni štab nam je otišao u Sarajevo. Učinili smo sve to smo mogli, ponudili smo im sve što su tražili, i više od toga, ali to nije pomoglo da ih zadržimo – kazao je predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić.

Na skupštini su predstavljeni rezultati postignuti u protekloj sezoni, s naglaskom na prvu ekipu koja je osvojila Kup BiH, što je Veležu prvi poslijeratni trofej, a mlađi uzrasti kluba ostvarili su bolje rezultate u odnosu na prethodne sezone.

U zadnjih godinu dana radilo se i na infrastrukturi stadiona Rođeni. Najveće aktivnosti bile su na izgradnja dijela tribine između sjeverne i istočne strane, a najavljeno je intenziviranje radova na stadionu u budućem razdoblju.

Što se tiče finansija, istaknuto je da je poslovanje bilo „relativno stabilno”. Svi prihodi i rashodi su realizirani u odnosu na planirano.

Ukupni prihodi povećani su za 69 posto u odnosu na 2020. godinu, najvećim dijelom su to prihodi od UEFA-e za sudjelovanje u evropskim takmičenjima u iznosu od 1,6 miliona maraka. Povećane su i donacije klubu, dok su prihodi od članarina iznosili 54.755 KM.

Iz Kluba su naveli kako najveći dio rashoda otpada na plate, koje su porasle za 32 posto, a iznose 814.848 KM.

Ukupni prihodi su veći od rashoda za 1.509.395 KM, a većina tog novca je investirano u stadion.

U izvještaju je istaknuto kako se proračun kluba mora povećati ako Velež u budućnosti želi ostati klub koji će se boriti za mjesto u Evropi.

Izvještaj o radu kluba i finansijski izvještaj su usvojeni jednoglasno.

– Imali smo puno posla ovih dana. Šest godina ovaj upravni odbor vodi Velež, došli smo na lošu situaciju i večer vas molim da nam se to nikad više ne dogodi, da se ne ponovi 2016. godina. Osvrnuo bih se na razdoblje od famozne utakmice s Borcem, smjenjivanja predsjednika Uprave i kažnjavanja Veleža, nakon čega sam preuzeo ovu dužnost kao prijelazno rješenje, imali smo dosta problema, ali na kraju smo uzeli Kup – izjavio je predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić.

Husnić je nakon govora ponudio svoj mandat na raspolaganje, a Skupština ga je jednoglasno podržala, te on i čitav Upravni odbor nastavljaju obnašati svoje funkcije.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.