Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Zenici se okupili kadetski reprezentativci BiH

kadeti zenica111

Kadetska U-17 nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Trening centru NSBiH u Zenici gdje će do 3. februara obaviti četiri treninga.

Igrači koji su ostvarili plasman u Elitni krug kvalifikacija za evropsko prvenstvo ovim okupljanjem počinju pripreme za kvalifikacioni turnir koji će biti održan idućeg mjeseca u Gruziji.

Selektoru Sakibu Malkočeviću ova reprezentativna akcija će poslužiti da što bolje uigra ekipu za turnir.

– Prvi put smo se okupili nakon oktobarskih kvalifikacija. Od igrača koji su nastupali na turniru povrijeđen je samo Tomas Dadić i nije došao danas, ali će biti spreman za naredna okupljanja. Ovom prilikom ćemo provjeriti i neke nove igrače, ali i vidjeti u kakvoj su formi reprezentativci koji su do sada bili standardni. Uigravaćemo ekipu i pokušati da otklonimo neke greške koje smo pravili na prethodnim utakmicama. Imaćemo uskoro i dva pripremna meča sa Crnom Gorom nakon kojih ćemo odabrati putnike za Gruziju. Okosnicu tima će činiti momci koji su nastupali u kvalifikacijama, ali bi nam dobro došlo i osvježenje ekipe nekim novim igračima – rekao je selektor Malkočević.

Nada se da će ekipa ovaj put napraviti i plasirati se na EP.

– Protivnici u grupi su teški. Italija je redovni učesnik velikih takmičenja, a Rusija je kvalifikacije završila bez primljenog gola. Domaćin turnira Gruzija takođe nije za potcijeniti jer je riječ o timu koji je iz takmičenja izbacio selekcije Mađarske i Rumunije. Biće jako teško, ali ništa nije nemoguće i ako nam se ukaže prilika da prođemo dalje, znaćemo da je iskoristimo – dodao je selektor bh. tima.

Bh. kadeti su danas obavili jedan trening, a sutra su na rasporedu dva. Pripreme se završavaju u srijedu kada će igrači obaviti samo jutarnji trening.