Aktuelni prvaci efikasni

Ubjedljiva pobjeda Sarajeva na otvaranju proljetnog dijela prvenstva

FNA_118787

Ovim trijumfom, 11. u sezoni, ekipa koju je prvi put s klupe vodio novi trener Vinko Marinović učvrstila se na liderskoj poziciji na tabeli

Nogometaši Sarajeva pobjedom su započeli proljetni dio prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je u derbiju kola večeras na Koševu pobijedilo ekipu Tuzla City sa 6:2. Ovim trijumfom, 11. u sezoni, ekipa koju je prvi put s klupe vodio novi trener Vinko Marinović učvrstila se na liderskoj poziciji na tabeli s tri boda prednosti nad gradskim rivalom Željezničarom koji je danas u Bijeljini remizirao s Radnikom.

Sarajevo je do pobjede došlo nakon preokreta, s obzirom na to da su prvi u vodstvo došli gosti iz Tuzle. U 16. minuti Šarčević iskoristio je asistenciju Kulovića i doveo svoj tim u vodstvo.

Gosti su u nastavku imali još dvije dobre prilike, ali su Arežina i Badji bili neprecizni.

U finišu prvog poluvremena Sarajevo je zaigralo nešto bolje, a sa dva gola u posljednjih pet minuta dolazi do preokreta. U 40. minuti Ahmetović je pogodio nakon ubačaja Rahmanovića za izjednačenje, a u 45. minuti Hodžić potiže gol za vodstvo domaće ekipe. Tri minute ranije Tuzla City ostala je s igračem manje, nakon što je isključen Badji.

Brojčanu nadmoć igrači Sarajeva koriste već na početku drugog poluvremena kada postižu još dva pogotka kojim praktično rješavaju pitanje pobjednika. U 49. minuti Ahmetović je primio dubinsku loptu i izbio ispred Fejzića kojeg rutinski matira za 3:1, a pet minuta kasnije Tatar pogađa za ubjedljivih 4:1.

Gosti se nisu predavali, a u 64. minuti uspjeli su smanjiti zaostatak. Nakon izvedenog kornera Hasanović je poslao loptu iza leđa golmana Kovačevića za 4:2.

Ipak, u nastavku susreta Sarajevo postiže još dva pogotka i dolazi do ubjedljivog trijumfa. Prvo je u 73. minuti Ahmetović postigao svoj treći pogodak na utakmici, a konačan rezultat u 87. minuti golom iz penala postavio je novajlija u dresu Sarajeva Tino Sušić.