Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Ubjedljiva pobjeda Sarajeva nad Goškom

FOTO: FK Sarajevo/Facebook

Sarajevo je zahvaljujući novoj pobjedi zadržalo priključak za vodećim Borcem, koji je danas u gostima savladao Zvijezdu 09 sa 2:1

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su večeras na Koševu ekipu Goška sa 3:0, u susretu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon prvog poluvremena bez golova, Sarajevo je u nastavku uspjelo slomiti otpor gostujuće ekipe i sa tri gola doći do desete pobjede u sezoni.

Domaći su poveli u 63. minuti golom Anđušića. Hasić je ubacio iz slobodnog udarca, Aničić je šutirao glavom ali golman Bobić je odbranio, no lopta se odbila do Anđušiću koji je pogodio za vodstvo svog tima.

Sarajevo je udvostručilo prednost u 78. minuti kada je Oliveira iskoristio dodavanje Hasića, izašao sam pred Bobića i rutinski postigao pogodak.

Konačan rezultat u 84. minuti postavio je Čataković, koji je pobjegao po lijevoj strani i šutirao sa šest-sedam metara u mrežu gostujućeg gola.

Sarajevo je zahvaljujući novoj pobjedi zadržalo priključak za vodećim Borcem, koji je danas u gostima savladao Zvijezdu 09 sa 2:1.

Borac kolo prije kraja jesenjeg dijela prvenstva ima 42 boda, devet više od Sarajeva.

Standings provided by Sofascore