Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

The Guardian

UEFA ima još dva rješenja za Ligu prvaka i ne zna se koje je gore!?

liga-prvaka-finale

The Guardian ističe da predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin ipak smatra da je bolje da sezona završi

Da li prekinuti sezonu Lige prvaka u ovom trenutku, na polovini osmine finala ili – odigrati je do kraja pred praznim tribinama?

Prema pisanju uglednog The Guardiana UEFA-i su preostale još samo te dvije opcije, ukoliko se pandemija u cijelom svijetu brzo ne smiri.

Prvo, sigurno da bismo svi voljeli da se ovo nekako stiša tokom maja i da se sezone završe u svim takmičenjima sa navijačima?

Ali, ukoliko je neophodno zatvoriti tribine?

Prvenstva će se svakako završiti i tu nema dileme, makar se igralo do augusta, uostalom, zato su i odložena EP, Kopa Amerika i OI.

UEFA je ostala kao jedina u problemu oko Lige prvaka i Lige Europe, a The Guardian piše da je na stolu ostalo i dvije “krizne” solucije – završetak sezone ili igranje do kraja pa čak i finale bez navijača!

The Guardian ističe da predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin ipak smatra da je bolje da sezona završi, pa makar i sve utakmice da budu bez navijača, nego da sve stane u ovom trenutku.Svakako, najvažnije je da sve ovo prođe, da bude što manje žrtava i da život što prije krene starim tokom.