Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fudbal u doba pandemije

UEFA ima “ludu” ideju o završnici Lige prvaka: Igrat će se Final four?

20200218-The18-Image-Champions-League-Ball-2020

UEFA želi nastaviti takmičenje u Ligi prvala 7. i 8. augusta preostalim revanš utakmicama osmine finala

Prema medijskim izvještajima Evropska fudbalska federacija (UEFA), zbog globalne pandemije koronavirusa, razmišlja o Final fouru Lige prvaka , prenosi Anadolu Agency (AA).

Sky Sport Italia tvrdi da UEFA želi nastaviti takmičenje u Ligi prvaka 7. i 8. augusta preostalim revanš utakmicama osmine finala.

Manchester City – Real Madrid, Bayern – Chelsea, Barcelona – Napoli i Juventus – Lyon trebaju revanš duelima zaključiti spisak četvrtfinalista. Tamo su od ranije: RB Leipzig, Atletico Madrid, Atalanta i Paris Saint-Germaian. prema UEFA-inom planu prve utakmice četvrtfinala igrale bi se 13. i 14. augusta.

Također, razgovara o skraćenoj formi završnice, pa je u opticaju varijanta odigravanja završnog turnira sa četiri najbolja tima u Istanbulu, gdje se na Olimpijskom stadionu Ataturk trebalo igrati finale. Čak se spominje i Njemačka kao mogući domaćin zbog činjenice da se Bundesliga nastavila.

Datume nastavka utvrdile su i još neke od najjačih evropskih liga, poput La Lige, Premier lige i Serije A. Francusko prvenstvo je prekinuto, a PSG već proglašen za šampiona. Slično su uradile i još neke evropske lige, poput belgijske i škotske. U Engleskoj bi se lopta ponovo trebala zakotrljati 17. juna, u Španiji 11, a u Italiji 13. dana šestog mjeseca utakmica Kupa Italije. Serija A bi se trebala nastaviti 20. juna.