Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA: Licenciranje klubova u BiH pozitivno

licenciranje

Aleš Zavrl, direktor odjela za licenciranje Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) boravio je dva dana u Sarajevu u posjeti Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) čiji je rad ocijenio pozitivnim, saopšteno je iz N/FS BiH.

Tokom posjete održani su sastanci sa menadžmentom Saveza i odjelom za licenciranje N/FS BIH.

”Posebno su razmatrane teme za naredni proces licenciranja klubova Premijer lige BiH za sezonu 2018/2019. Na sastancima su analizirane i teme iz procesa licenciranja i dodatno pojašnjeni postupci licenciranja i odluke iz 2017/2018., struktura davaoca licence, postupak odlučivanja, Benchmarking (finansijski podaci i analize klupske finansijske dokumentacije), kao i druge važne teme za postupak licenciranja. Pozitivno je ocijenjen rad administracije za licenciranje klubova N/FS BiH”, istakli su iz N/FS BiH, te kako prenosi Anadolu Agency (AA), dodali:

”Doneseni su određeni zaključci i predložene nove aktivnosti, kao i moguća podrška UEFA-e na unapređenju procedura i prisustvo seminarima i radionicama organizovanim za klubove i ostale involvirane u sistem licenciranja klubova”.

Ispred N/FS BIH sastancima su prisustvovali generalni sekretar Jasmin Baković, sekretar Izvršnog odbora Nihad Hodžić, izvršni direktor sektora za administraciju Adnan Džemidžić, šef odjela za licenciranje klubova Nijaz Merdanović i viši stručni saradnik za licenciranje Lejla Krajnc.