UEFA na godinu suspendovala Galatasaray iz evropskih takmičenja

fenerbahce-galatasaray

Evropska fudbalska organizacija (UEFA) je zbog kršenja finansijskog fair-play kriterija u poslovanju izrekla jednogodišnju zabranu učešća u evropskim takmičenjima turskom Galatasarayu, javlja Anadolu Agency (AA).

Zamjenik predsjednika Galatasaraya i pravnik kluba Esref Alacayir je za AA potvrdio da je UEFA izrekla jednogodišnju suspenziju tom istanbulskom klubu i aktuelnom prvaku Turske.

„Na godinu smo suspendovani iz UEFA-inih takmičenja. Pored toga, imamo i uvjet da i ubuduće dvije godine budemo pažljivi u poslovanju, prije svega kada je riječ o transferima igrača i da manje novca trošimo. Smatram da to i nije tako loše jer smo uspjeli smanjiti kaznu na samo godinu“, kazao je Alayayir.

Alacayir je također kazao da će izrečena kazna biti ukinuta ukoliko se Galatasaray dvije godine za redom ne plasira na evropska takmičenja.

„Svi klubovi moraju voditi pažljivo finansijsku politiku. UEFA ne dozvoljava da klubovi posluju sa gubicima i troše nepostojeći novac. Nizom mjera pokušavaju da konsolidiraju poslovanje svih klubova“, zaključio je Alacayir.