Fudbal

"Cinični projekat"

UEFA najavila sankcije za klubove koji budu učestvovali u Superligi

19/04/2021

Uprkos protivljenju UEFA-e, 12 evropskih fudbalskih klubova postiglo je dogovor o pokretanju novog takmičenja, Superlige

Krovna kuća evropskog fudbala (UEFA) najavila je sankcije za klubove koji budu učestvovali u novoformiranoj Superligi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz UEFA-e su poručili da će klubovi i igrači koji budu dio Superlige snositi posljedice te da neće moći učestvovati u evropskim, domaćim ili bilo kojim drugim fudbalskim takmičenjima.

“Razmotrićemo sve mjere koje su nam na raspolaganju, na svim nivoima, kako pravosudnim, tako i sportskim, kako bismo spriječili da se to dogodi. Fudbal se zasniva na otvorenim takmičenjima i sportskim zaslugama, ne može biti drugačije”, navode iz UEFA-e.

Uprkos protivljenju UEFA-e, 12 evropskih fudbalskih klubova postiglo je dogovor o pokretanju novog takmičenja, Superlige. U zajedničkom saopštenju navodi se da će ligom upravljati klubovi osnivači, među kojima su Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Real Madrid i Tottenham.

Iz krovne kuće evropskog fudbala saopštili su da će, zajedno sa fudbalskim savezima Engleske, Španije i Italije biti ujedinjeni u naporima “da zaustavimo ovaj cinični projekt, projekt koji se temelji na vlastitim interesima nekoliko klubova u trenutku kada društvu solidarnost treba više nego ikad”.

Zahvalili su francuskim i njemačkim klubovima što su odbili učestvovati u ovom projektu.

“Pozivamo sve ljubitelje nogometa, navijače i političare da nam se pridruže u borbi protiv takvog projekta. Ovaj uporni lični interes nekolicine traje predugo. Dosta je”, poručili su iz UEFA-e.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.