Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

UEFA objavila konačan popis gradova domaćina EURA 2020

07/12/2017

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je u četvrtak konačan popis gradova domaćina Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine na kojem se našlo dvanaest metropola (London, Muenchen, Rim, Baku, St Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao, Budimpešta), dok je Bruxelles otpao zbog problema sa stadionom.

Belgijci su trebali izgraditi novi nacionalni stadion u Grimbergenu sjeverno od Bruxellesa kapaciteta 62.000 gledatelja, međutim Eurostadium neće biti gotov do početka EURO-a.

Kao moguće zamjene za Bruxelles spominjali su se Stockholm i Cardiff, no UEFA je na kraju odlučila četiri utakmice koje su se trebale igrati u belgijskoj prijestolnici prebaciti u London, koji će tako ugostiti ukupno sedam utakmica.

“Koncept uvođenja EP-a u 13 različitih zemalja osmišljen je kako bi manje zemlje, poput Walesa, imale jedinstvenu priliku sudjelovati u organizaciji tako velikog turnira. Zbog toga smo tužni i razočarani UEFA-inom odlukom”, priopćili su iz Velškog nogometnog saveza.

Također je odlučeno da će se prva utakmica EURA u Rimu, a već ranije je bilo poznato kako će se polufinala i finale igrati u Londonu, na Wembleyju.

Novost je i da su određeni domaćini pojedinih grupa.

Grupa A: Rim i Baku
Grupa B: Sankt Peterburg i Kopenhagen
Grupa C: Amsterdam i Bukurešt
Grupa D: London i Glasgow
Grupa E: Bilbao i Dublin
Grupa F: Munchen i Budimpešta

OSMINA FINALA: Kopenhagen, Bukurešt, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Bukurešt i Glasgow

ČETVRTFINALE: Munchen, Baku, Sankt Peterburg, Rim

POLUFINALA i FINALE: London

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.