Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UEFA objavila spisak 18 sudija za EURO

mazic

Evropska fudbalska organizacija UEFA objavila je spisak 18 sudija koji će suditi utakmice na Evropskom fudbalskom prvanstvu naredne godine u Francuskoj, a na spisku su i suci iz regije Milorad Mažić i Damir Skomina

EURO u Francuskoj će se igrati u periodu od 10. juna do 10. jula, a pravdu na terenu na ukupno 51 meču će dijeliti najboljih 18 arbitara.

Na spisku sudaca za predstojeći EURO su Martin Atkinson (Engleska), Pavel Kralovec (Češka Republika), Felix Brych (Njemačka), Bjorn Kuipers (Holandija) Cuneyt Cakir (Turska), Szymon Marciniak (Poljska), Mark Clattenburg (Engleska), Milorad Mažić (Srbija), William Collum (Škotska), Svein Moen (Norveška), Jonas Eriksson (Švedska), Nicola Rizzoli (Italija), Ovidiu Hategan (Rumunija), Damir Skomina (Slovenija), Sergey Karasev (Rusija), Clement Turpin (Francuska), Viktor Kassai (Mađarsla) i Carlos Velasco Carballo (Španija).

Svaki od pomenutih sudaca će predvoditi sudačke ekipe u kojima će biti po još četiri pomoćna suca iz iste zemlje iz koje dolazi i prvi sudac.