Fudbal

Lahoz i Turpin

UEFA odlučila ko će suditi finala Lige prvaka i Europske lige

12/05/2021

Finale je na rasporedu 29. maja, a UEFA još nije službeno objavila gdje će se igrati. Utakmica se trebala igrati u Istanbulu, međutim mediji nagađaju kako će finale biti prebačeno u Porto

Španski sudija Antonio Mateu Lahoz (44) vodit će finale nogometne Lige prvaka između Chelsea i Manchester Cityja 29. maja, objavila je Europska fudbalska federacija (UEFA).

Lahoz je prije dvije godine bio četvrti sudac na finalu LP između Liverpoola i Tottenhama, a ove sezone je vodio šest utakmica u Ligi prvaka, uključujući i prvu utakmicu četvrtfinala između Bayerna i PSG-a.

Španac je međunarodni sudac od 2011. godine, a nedavno je izabran i za jednog od sudija koji će dijeliti pravdu na EURO-u 2020.

U finalu će Lahozu pomagati zemljaci Pau Cebrian Devis i Roberto Diaz Perez del Palomar, dok će drugi Španac, Carlos del Cerro Grande, biti četvrti sudija.

Uloga video pomoćnog suca (VAR) dodijeljena je Špancu Alejandru Joseu Hernandezu Hernandezu.

Finale je na rasporedu 29. maja, a UEFA još nije službeno objavila gdje će se igrati. Utakmica se trebala igrati u Istanbulu, međutim mediji nagađaju kako će finale biti prebačeno u Porto.

UEFA je objavila i kako će Francuz Clement Turpin suditi finale Europske lige između Villarreala i Manchester Uniteda koje će se održati 26. maja u Gdanjsku.

Turpin je međunarodni sudija od 2010. godine, a ove sezone 38-godišnjak je sudio na sedam utakmica Lige prvaka, kao i na utakmici 16-ine finala Europske lige između PSV Eindhovena i Olympiacosa.

Također, i on će biti dio sudijske skupine odabrane za skorašnje EP.

Turpinu će pomagati sunarodnjaci Nicolas Danos i Cyril Gringore, a četvrti sudac je Slovenac Slavko Vinčić. U VAR sobi bit će Francuz Francoisu Letexier, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.