Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

UEFA odobrila povratak navijača na tribine

bih finska navijaci

Uz to, ako je u nekoj od evropskih zemalja granica broja navijača na stadionima postavljena na manje od 30 posto, ona će biti poštovana i u UEFA-inim takmičenjima

UEFA je dozvolila povratak navijača na tribine u svim svojim takmičenjika počevši s Ligom nacija koja se igra od 10. do 14. oktobra.

UEFA je dopustila povratak navijača do najviše 30 posto kapaciteta određenog stadiona. Ipak, ako određena zemlja ne dopušta navijače na stadionima, ta mjera će biti poštovana i u evropskim takmičenjima.

Uz to, ako je u nekoj od evropskih zemalja granica broja navijača na stadionima postavljena na manje od 30 posto, ona će biti poštovana i u UEFA-inim takmičenjima.

“27 zemalja već dopušta navijače do neke brojke. Ova odluka omogućit će smisleni pristup od zemlje do zemlje, umjesto od takmičenja do takmičenja, što je navijačima bilo teško razumjeti. U ovim teškim vremenima, važno je donijeti još nade i strasti u živote nogometnih navijača i pozvati ih da se ponašaju odgovorno, da poštuju higijenske mjere koje postoje zbog zaštite njihovog zdravlja i zdravlja drugih navijača tog kluba ili reprezentacije”, kazao je danas predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

No, UEFA do daljnjeg ne dopušta dolazak gostujućih navijača na utakmice. Tako je već sada izvjesno da će reprezentacija BiH u play-offu Lige nacija, na Grbavici, igrati uz podršku navijača sa tribina.