Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zbog pandemije

UEFA otkazala juniorsku Ligu prvaka

UEFA je uslijed globalne pandemije koronavirusa prvotno promijenila format takmičenja, a kalendar je bio sužen samo na proljetni dio sezone

Izvršni odbor Europske nogometne federacije (UEFA) otkazao je juniorsku Ligu prvaka u sezoni 2020/21. zbog pandemije Covid-19, objavila je krovna nogometna organizacija “Starog kontinenta”.

UEFA je uslijed globalne pandemije koronavirusa prvotno promijenila format takmičenja, a kalendar je bio sužen samo na proljetni dio sezone. Međutim, različite mjere koje su nametnule zdravstvene vlasti širom Evrope natjerale su je na otkazivanje natjecanja ove sezone.

“Ograničenja putovanja stvaraju velike poteškoće u organiziranju utakmica, a dva kluba su se već povukla iz takmičenja,” poručili su iz UEFA-e.

Izvršni odbor UEFA-e naglasio je da ne postoji mogućnost daljnjeg odgađanja početka natjecanja te da se zdravlju i sigurnosti mladih igrača mora dati najveći mogući prioritet.

“Nažalost, uvjeti za ponovno pokretanje ovog međunarodnog natjecanja nisu ispunjeni u trenutnim okolnostima,” dodala je UEFA, prenosi Hina.