Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nion

UEFA otkazala predkvalifikacioni meč za Ligu prvaka, cijeli tim poslan u karantin

fc drita (1)

Utakmica je otkazana nakon što su švajcarske zdravstvene vlasti u saradnji sa UEFA-om odlučile da ceo fudbalski klub “Drita” stave u karantin, pošto je još jedan igrač kosovskog šampiona bio pozitivan na korona testu, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Kosova

Finalni predkvalifikacioni meč za Ligu šampiona između šampiona Kosova “Drite” i šampiona Severne Irske “Linfilda”, koji je trebalo da se održi danas u Nionu u 18, otkazan je zbog zaraze koronavirusom kosovskih fudbalera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Utakmica je otkazana nakon što su švicarske zdravstvene vlasti u saradnji sa UEFA-om odlučile da cijeli fudbalski klub ‘Drita’ stave u karantin, pošto je još jedan igrač kosovskog šampiona bio pozitivan na korona testu, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Kosova.

Igrač koji je pozitivan prethodno je na testu 7. augusta bio negativan. U saopštenju UEFA-e se navodi da je cijeli tim “Drita” bio negativan na testiranju prije dolaska u Švicarsku, ali u petak je igrač “Drite” uoči utakmice protiv Inter kluba d'Escaldes izašao pozitivan.

U skladu sa UEFA protokolom, ovaj igrač je stavljen u karantin, zajedno sa saigračem koji je imao bliske kontakte sa njim. Drugi igrač koji je rezultirao pozitivno imao je proteklih dana kontakt sa ostalim članovima delegacije i to je dovelo do toga da švicarske vlasti stave cijeli kosovski tim u karantin. Iz tog razloga se utakmica ne može održati, navodi se u saopštenju UEFA.

To pitanje će sada biti proslijeđeno Kontrolnom i disciplinskom tijelu UEFA na odluku u skladu sa UEFA-nim aneksom uredbe Lige šampiona 2020/21, koji je odobrio Izvršni odbor UEFA prošle sedmice.

“Fudbalski savez Kosova se nada i vjeruje da će se protokol i propisi UEFA-e poštovati u slučaju COVID-19, gdje su zaraženi izolovani, a ostali nastavljaju trku. Ovom prilikom molimo UEFA i tražimo razumjevanje kako bi se omogućilo igranje ovog meča u drugom terminu i na drugom mjestu kako naš tim ne bi bio oštećen”, navodi se u saopštenju FSK-a.