Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zbog vrijeđanja

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv Marka Arnautovića

Marko-Arnautovic

Prema pisanju medija, Arnautović, fudbaler srpskog porijekla, je nakon postignutog trećeg gola u pobjedi Austrije od 3:1, psovao i uputio rasističke poruke prema makedonskom reprezentativcu Ezgjanu Alioskom, koji je albanskog porijekla

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) pokrenula je disciplinsku istragu protiv austrijskog fudbalera Marka Arnautovića, za kojeg se tvrdi da je rasistički vrijeđao protivničke igrače nakon pogotka u utakmici Evropskog prvenstva 2020 sa Sjevernom Makedonijom, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz UEFA-e navedeno je kako je imenovan inspektor koji će istražiti incident na utakmici EURO 2020 Austrije i Sjeverne Makedonije odigranoj 13. juna u grupi “C”.

Prema pisanju medija, Arnautović, fudbaler srpskog porijekla, je nakon postignutog trećeg gola u pobjedi Austrije od 3:1, psovao i uputio rasističke poruke prema makedonskom reprezentativcu Ezgjanu Alioskom, koji je albanskog porijekla.

Arnautović je, nakon postignutog gola, a što se moglo vidjeti u prenosu utakmice, vikao prema tribinama i gestikulirao rukom, dok ga je njegov kapiten David Alaba pokušavao ušutkati stavljajući mu ruku na usta.

Fudbalska federacija Makedonije (FFM) zatražila je jučer od UEFA-e najstrožu kaznu za Marka Arnautovića zbog rasističkih ispada.