Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ozbiljne optužbe

UEFA pokrenula istragu: Ibrahimović sklopio sporazum s kladionicama?

zlatan ibrahimović

U saopćenju iz Kontrolno-etičkog i disciplinskog tijela UEFA-e navedeno je da je protiv 39-godišnjeg igrača otvorena disciplinska istraga zbog sumnje da je sklopio sporazum s kladionicama zbog financijskih interesa

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) pokrenula je disciplinsku istragu protiv švedskog reprezentativca i fudbalera Milana Zlatana Ibrahimovića zbog sumnje da je povezan s kladionicama, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Kontrolno-etičkog i disciplinskog tijela UEFA-e navedeno je da je protiv 39-godišnjeg igrača otvorena disciplinska istraga zbog sumnje da je sklopio sporazum s kladionicama zbog financijskih interesa.

Švedski mediji navode da je Ibrahimović potpisao ugovor o partnerstvu s kladionicom “Bethard”, zbog čega mu može biti zabranjeno bavljenje sportom i izrečena velika novčana kazna.

Ibrahimović, koji je produžio ugovor s Milanom za još godinu, nakon pauze od pet godina ponovo je obukao dres švedske reprezentacije u kvalifikacijama FIFA-inog Svjetskog kupa 2022. U 17 ovosezonskih utakmica, Ibrahimović je u dresu Milana postigao 15 pogodaka.