Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencijska liga

UEFA pokrenula postupak protiv Partizana

UEFA (1)

U skladu sa članom 31. UEFA Disciplinskog pravilnika, UEFA etički i disciplinski inspektor je postavljen da ispita okolnosti incidenta koji se desio na stadionu Partizana

UEFA je objavila da je pokrenula postupak protiv Partizana zbog incidenta koji se desio na utakmici plej-ofa Lige konferencija protiv Santa Klare.

Iako se u zvaničnom izvještaju ne navodi koji je tačan razlog pokretanja samog postupka, portugalski dnevnik Abola piše da je riječ o rasizmu navijača Partizana prema fudbaleru gostiju Alanu.

U kratkom izvještaju UEFA ne piše ništa konkretno izuzev toga da je u pitanju manji incident i da će ishod postupka biti poznat u narednom periodu.

“U skladu sa članom 31. UEFA Disciplinskog pravilnika, UEFA etički i disciplinski inspektor je postavljen da ispita okolnosti incidenta koji se desio na stadionu Partizana tokom meča plej-ofa Lige koferencija koji su odigrali Partizan i Santa Klara 26. avgusta. Više informacija biće dostupno uskoro”, piše na zvaničnom sajtu UEFA.

Portugalska Abola međutim tvrdi da je Alano pretrpio rasističke uvrede u 66. minuti prilikom napuštanja terena stadiona u Humskoj ulici. Brazilac se odmah požalio četvrtom arbitru Endiju Medliju, koji je potom pozvao Krega Posona i delegata meča da dođu i razmotre slučaj. Meč je zbog toga bio prekinut na tri minuta.

U slučaju da se potvrdi da je Alano zaista trpio rasističke uvrede, Partizan bi mogao da pretrpi ozbiljne posljedice i da neke od svojih mečeva u Ligi konferencija igra pred zatvorenim tribinama, s obzirom na to da u Evropskoj kući fudbala nimalo blagonaklono ne gledaju ka pitanju rasizma.