Fudbal

norveška - rumunija

UEFA prvi put otkazala utakmicu Lige nacija zbog koronavirusa

15/11/2020

Pozitivan je bio Omar Elabdellaoui, koji igra za turski Galatasaray, pa su norveške zdravstvene vlasti zabranile reprezentaciji putovanje u Rumuniju

UEFA je otkazala današnju utakmicu Lige nacija između Rumunije i Norveške, koja se trebala igrati u Bukureštu, zbog koronavirusa koji se pojavio u norveškoj reprezentaciji. Ovo je prva utakmica Lige nacija otkazana zbog koronavirusa.

Pozitivan je bio Omar Elabdellaoui, koji igra za turski Galatasaray, pa su norveške zdravstvene vlasti zabranile reprezentaciji putovanje u Rumuniju.

Norveški nogometni savez mora poštivati pravila Ministarstva zdravstva, prema kojem je obavezna izolacija za sve koji su bili u kontaktu s osobom koja ima pozitivan test.

Prošle sedmice Norveška nije mogla odigrati prijateljsku utakmicu s Izraelom jer je jedan od suparničkih igrača bio pozitivan.

Norveški nogometni savez je sada zatražio od Ministarstva zdravstva da reprezentaciji omogući putovanje u Austriju, gdje je odlučujuća utakmica posljednjeg kola Lige nacija B na rasporedu u srijedu u Beču.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.