Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

UEFA razmatra pokretanje trećeg klupskog takmičenja

16/09/2015

Lideri evropskog fudbala razgovarali su na Malti o mogućnosti da se pokrene treće klupsko takmičenje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sastanku predstavnika 54 članice Evropske fudbalske federacije (UEFA) razmatrana je mogućnost formiranja trećeg klubskog takmičenja u kojem bi igrali timovi koji ne mogu proći kvalifikacije za sadašnja takmičenja i koji dolaze iz slabijih evropskih liga.

Međutim, istaknuto je da su razgovori još uvijek u ranoj fazi i da nikakvih promjena u kluspkim takmičenjima pod okriljem UEFA neće sigurno biti do 2018. godine kada ističu sadašnji ugovori o TV pravima.

“Ova ideja je dobra za klubove koji do sada nisu bili u mogućnosti da dođu do grupne faze nekog od UEFA-inih takmičenja. Nije samo u pitanju novac, nego i činjenica da će moći da se nadmeću”, rekao je Volodimir Genison, izvršni direktor Fudbalskog saveza Ukrajine koji je dao podršku inicijativi o formiranju trećeg klupskog takmičenja u Evropi.

Za sada se pod okriljem UEFA igraju dva klupska takmičenja, Liga šampiona i Liga Evrope.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.