Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

demant

UEFA se ekspresno oglasila: Nije to tako predsjednik Čeferin rekao

ceferin_aleksander333

Dan kasnije UEFA demantira kako je Čeferin izjavio da se evropski kupovi moraju završiti do spomenutog krajnjeg roka, kao i da je jedna od opcija da se prekinuta sezona poništi

Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e, u intervju za ZDF dao je nekoliko izjava od sudbinske važnosti za blisku budućnost nogometa u Evropi.

Objavio je par scenarija o završetku nogometne sezone koju je prekinula pandemija koronavirusa koja hara kontinentom i svakodnevno odnosi hiljade života.

Slovenac je za njemačku televiziju otvoreno govorio o tome kako će se okončati Liga prvaka i Evropa liga za 2019/20, ali i otkrio da je jedna od opcija da se uopšte ne dovrše, nego da za ovu sezonu u njima ne bude konačnog ishoda, a samim tim ni pobjednika.

“Razmatramo nekoliko opcija za nastavak i završetak LP-a i EL-a ove sezone: maj, juni, juli… ili da više uopće ne igramo. Ta opcija također je na stolu.”

Čeferin je zato odlučio do kada se, bez obzira na sve navedeno, mora završiti prekinuta sezona:

“Krajnji rok, nakon kojeg više nema igranja za 2019/20 je 3. avgust. Do tada se moraju završiti LP i EL za ovu sezonu. Ne možemo je nastaviti u septembru ili oktobru.”

Dan kasnije UEFA demantira kako je Čeferin izjavio da se evropski kupovi moraju završiti do spomenutog krajnjeg roka, kao i da je jedna od opcija da se prekinuta sezona poništi:

“Predsjednik to nije tako rekao. Upravo suprotno, razmatramo opcije da se utakmice u LP-u i EL-u igraju tokom srpnja i do kraja kolovoza.”