Fudbal

29. maja

UEFA se nada prisustvu navijača Chelsea i Citya u finalu Lige prvaka u Istanbulu

06/05/2021

UEFA je navela da će nastaviti blisko da sarađuje sa Fudbalskim savezom Turske i lokalnim i državnim vlastima, kako bi se utakmica organizovala na bezbjedan način

Evropska fudbalska unija UEFA potvrdila je danas da će se finale Lige prvaka održati u Istanbulu i izrazila nadu da će finalisti, Chelsea i Manchester City, dobiti po 4.000 ulaznica.

Špekulisalo se da bi finale Lige prvaka moglo da se premjesti iz Istanbula pošto u finalu igraju dva engleska kluba, ali i zbog lockdowna koji je na snazi u Turskoj do 17. maja zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom, ali je UEFA potvrdila da će se duel odigrati prema planu, 29. maja u Istanbulu.

Kako je prenio Sky, UEFA se nada da će Chelsea i City dobiti po najmanje 4.000 ulaznica za svoje navijače za finale, na Ataturk olimpijskom stadionu.

UEFA je navela da će nastaviti blisko da sarađuje sa Fudbalskim savezom Turske i lokalnim i državnim vlastima, kako bi se utakmica organizovala na bezbjedan način.

Cilj je da se popuni do 50 posto Ataturk stadiona, kapaciteta 75.000 sjedišta, u zavisnosti od situacije sa koronavirusom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.