Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smederevo - Kabel

UEFA sumnja da je ova utakmica u Srbiji namještena, prosudite sami (VIDEO)

utakmica-srbija

Ukoliko se dokaže da je meč zasta namješten, u tom slučaju uslijedit će u toku sedmice rigorozne kazne

Fudbalski savez Srbije je pokrenuo istragu zbog sumnji da je utakmica 14. kola Prve lige Srbije Smederevo – Kabel 2:1 (0:1) namještena.

Da se stvar dodatnao zakuhala pokazuje i saznanje “Blica” da je UEFA u petak poslala dopis sprskoj kući fudbala u kojoj zahtjeva da se navedeni meč istraži.

Ukoliko se dokaže da je meč zasta namješten, u tom slučaju uslijedit će u toku sedmice rigorozne kazne, a moguće su dvije opcije: prva je novčana kazna od 1.000.000 do 10.000.000 dinara (8.500 do 85.000 eura) i uduzimanje do 12 bodova, a druga je izbacivanje iz lige!

Podsjetimo, meč Smederevo – Kabel se našao pod lupom pošto su Smederevci slavili poslije preokreta, kladioničarskim rječnikom “iz dvojke u keca”.

Kabel je vodio na poluvremenu, a onda je klupko počelo da se okreće čudno na drugu stranu, što je zapalo za oko ljudima zaduženim za regularnost u FSS.

Konkretno, zbog dešavanja u drugom poluvremenu, u kojem je viđeno nekoliko “zanimljivih” situacija, i pokrenuta je istraga.

Pod lupom su se našle izmjene Kabela, ali i golovi Smedereva, odnosno reakcija gostujuće odbrane kod pogodaka domaće ekipe.

Sumnjive situacije su sljedeće: Na početku drugog poluvremena umjesto golmana Gorana Vukliša ušao je rezervista Vukašin Pilipović. Potom je trener Novosađana u 53. minutu izvršio dvostruku izmjenu, kada su izašli Nebo Siril Izučukvu Junior i Stefan Petrović, a ušli Aleksa Vujić i Milan Srbijanac. U 58. minutu, kada je došlo do izjednačenja poslije sumnjive reakcije odbrane Kabela, gosti su ostali bez Marka Bjekovića, koji je prijavio povredu. Novosađani su do tada ispucali sve tri izmjene, pa su nastavili meč sa desetoricom. U 74. minutu domaćin dolazi do preokreta i pobjede, poslije još jedne sumnjive reakcije odbrane Kabela.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, rukovodstvo gostiju je navodno napustilo svoja mjesta na stadionu u toku drugog poluvremna.

Prema izvorima “Blica” iz FSS, primjećeni su bili i padovi kvota u kladionicama vezanim za utakmicu Smederevo – Kabel.