Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drakonska kazna

UEFA kaznila Borac

fk borac

FK Borac će morati da plati 10.000 eura kazne

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) kaznila je Fudbalski klub Borac Banja Luka.

UEFA-ino tijelo za finansijsku kontrolu klubova dovršilo je svoju prvu procjenu zahtjeva solventnosti na temlju novih UEFA pravilnika o licenciranju klubova i finansijskoj održivosti.

FK Borac se nalazi među 11 klubova koje je UEFA kaznila.

Uz Borac, kažnjeni su Aris Thessaloniki FC (Grčka), FC Astana (Kazahstan), CFR 1907 Cluj (Rumunija), Floriana FC (Malta), Konyaspor (Turska), FC Kyzyl-Zhar SK Petropavlosk (Kazahstan), ŠD NK Olimpija Ljubljana (Slovenija), NK Osijek (Hrvatska), HNK Rijeka (Hrvatska) i Valmiera FC (Litvanija).

FK Borac će morati da plati 10.000 eura kazne.

U medijima je prvobitno objavljeno da je banjalučki klub izbačen jer je saopštenje UEFA-e objavljeno na njihovom sajtu o sankcijama izrečenim za 11 klubova iz više zemalja bilo konfuzno, što je dovelo da različitih tumačenja. U međuvremenu, Fudbalski klub Borac objavio je zvanični dopis koji su dobili iz UEFA, a kojim se potvrđuje da Banjalučani nisu izbačeni iz svih evropskih takmičenja u naredne tri godine.

Odlukom UEFA bh. premijerligaš je novčano kažnjen sa 10.000 eura. Sankcije su izrečene zbog određenih kašnjenja prilikom izmirenja finansijskih obaveza u sezoni 2022/23.

Osim toga, Borac će morati da plati i dodatnih 1.000 eura troškova monitoringa.