Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rui Pinto

Uhapšen haker koji je objavio optužbe za silovanje protiv Ronalda

ronaldo_mayorga_pinto

Neke od priča koje je objavio su duboko potresle javnost

Portugalski haker poznat po tome što stoji iza stranice Football Leaks koja je razotkrila neke od najvećih kriminalnih radnji u fudbalu uhapšen je u Mađarskoj, piše Daily mail.

Rui Pinto, 30-godišnjak, uhapšen je nakon ekstenzivne istrage koju je vodila portugalska policija.

Ipak, Pinto je bio prisiljen da negira tvrdnje da je on taj koji stoji iza nekih od najvećih “neugodnih” priča u fudbalu.

A neke od tih priča su duboko potresle javnost.

Otkrio je optužbe o silovanju protiv Cristiana Ronalda, navodne prekršaje pravila finansijskog fair playa koje je počinio Manchester City, “čuvene” Beckhamove mailove u kojima je nazvao članove komiteta “nezahvalnim pi*kama” nakon što ga nisu proglasili vitezom.

Pored toga, objavio je i kako je portugalski trener Jose Mourinho izbjegao plaćanje miliona dolara u porezima tako što je prao novac na Djevičanskim ostrvima.

Marca je Pinta nazvala “umjetnikom”.

Već ranije jedan njemački list objavio je kako je misteriozni “John” Portugalac, uprkos Pintovim negiranjima da on stoji iza Football Leaksa.

Međutim, vjerovatno najpoznatiji slučaj iza kojeg navodno stoji Pinto je onaj u kojem je jedan od najboljih fudbalera svijeta Cristiano Ronaldo optužen za silovanje Kathryn Mayorge u Las Vegasu.

Dokumenti vezani za taj slučaj ukradeni su hakovanjem advokata bliskih Ronaldu.

Prvi osumnjičeni za tu krađu, pogađate, je upravo Rui Pinto.