Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ukleta generacija: Osam igrača Argentine ide u penziju nakon Mundijala u Rusiji?

argentina

Javier Mascherano, Marcos Rojo, Ever Banega, Lucas Biglia, Sergio Aguero i Angel Di Maria nakon Mundijala u Rusiji vise neće nositi dres Argentine. Prema izvještajima koji stižu iz argentinskih i svjetskih medija, vrlo blizu takve odluke su i Lionel Messi i Gonzalo Higuain.

Nakon šokantnog poraza od Hrvatske 0:3 u 2. kolu grupne faze SP u Rusiji, u taboru Gaučosa je haotično stanje kada je atmosfera u pitanju. Užasnu predstavu protiv Vatrenih i još užasniji rezultat donekle je popravio jučerasnji trijumf Nigerije nad Islandom, no bez obzira što su i dalje u igri za prolaz dalje, svima je izgleda jasno da ova generacija Gaučosa je osuđena na neuspjehe.

Javier Mascherano je najiskusniji na spomenutoj listi sa 145 nastupa za reprezentaciju, za koju igra već 15 godina.

Angel Di Maria je 93 puta nosio dres Argentine, dok je Sergio Aguero, treći najbolji strijelac Argentine svih vremena.

Tu su još defanzivac Manchester Uniteda Marcos Rojo, te Arsenalova meta Ever Banega i veznjak AC Milana Lucas Biglia.

No, ako pitate navijače Argentine, oni bi prvo u penziju poslali Lionel Messia, genija koji je postao veliki teret reperezentaciji. Neki će reći i selektora iz sjene, čovjeka kojeg se pita ko može a ko ne može u reprezentaciju.

Messi, najbolji strijelac Argentine igrao je 126 puta za reprezentaciju, ni nikada nije osvojio ni Mundijal ni Copa Americu.

Ako Messi ode značit će to da je otisao sa samo dva “nebitna” reprezentativna trofeja svjetskog prvaka Under-20 i olimpijskog pobjednika. Gonzalo Higuain još lošije stoji, on bi u penziju ponio samo da finala, SP 2014 i finale Copa America 2016.