Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ukrajina i Hrvatska u direktnoj borbi za baraž, baš kao i Vels i Irska

turska hrvatska kvalifikacije3

Utakmice desetog kola u kvalifikacionim grupama ”D”, ”G” i ”I”, koje su na programu večeras, donijeće odgovor na niz otvorenih pitanja. Najzanimljivije bi trebalo biti u ogledima Ukrajine i Hrvatske u grupi “I“, odnosno u susretima između Srbije i Gruzije te ostrvskom derbiju između Velsa i Irske u grupi “D“, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nacionalna selekcija Srbije večeras u Beogradu dočekuje selekciju Gruzije, a izabranici selektora Slavoljuba Muslina žele pobjedom ovjeriti prvo mjesto u grupi “D“ i plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine. Porazu Srbije nadaju se drugoplasirani Vels i trećeplasirana Irska koji će u direktnom obračunu večeras odlučiti putnika u baraž, a u slučaju kiksa Srbije imaju šanse i za prvo mjesto u grupi. Moldavija i Austrija ranije su ostali bez šansi za SP u Rusiji i večeras će igrati meč za prestiž.

Ništa manje uzbuđenja očekuje se i u mečevima grupe “I“ u kojoj Island želi pobjedom nad Kosovom ovjeriti prvo mjesto i kartu za Rusiju. Drugoplasirana Ukrajina dočekuje posrnulu Hrvatsku u direktnom obračunu za drugo mjesto koje vodi u baraž. Nezadovoljni remijem protiv Finaca u prošlom kolu, Hrvati su za ovaj meč promijenili selektora i nadaju se da neće biti poraženi, jer bi i remijem ostali na drugom mjestu. U trećem večerašnjem meču ove grupe sastaju se Finska i Turska koje su bez šansi za plasman na Mundijal.

Situacija u grupi “G“ je posve jasna, jer je Španija već ranije osigurala prvo mjesto i plasman na Mundijal, a Italija je siguran učesnik baraža. Večeras, u mečevima koji se igraju za sportski prestiž, Albanija dočekuje Italiju, a Izrael Španiju, dok će derbi začelja tabele igrati Makedonija i Liechtenstein.

– PAROVI I SATNICA DANAŠNJIH UTAKMICA –

GRUPA ”D”

BEOGRAD: Srbija – Gruzija (20,45 sati), CARDIFF: Vels – Irska (20,45), KIŠINJEV: Moldavija – Austrija (20,45).

Poredak na tabeli: Srbija 18 bodova, Vels 17, Republika Irska 16, Austrija 12, Gruzija 5, Moldavija 2.

GRUPA ”G”

SKADAR: Albanija – Italija (20,45), STRUMICA: Makedonija – Liechtenstein (20,45), JERUSALEM: Izrael – Španija (20,45).

Poredak na tabeli: Španija 25, Italija 20, Albanija 13, Izrael 12, Makedonija 8, Liechtenstein 0.

GRUPA ”I”

KIJEV: Ukrajina – Hrvatska (20,45), TURKU: Finska – Turska (20,45), REYKJAVIK: Island – Kosovo (20,45).

Poredak na tabeli: Island 19, Hrvatska 17, Ukrajina 17, Turska 14, Finska 8, Kosovo 1.