Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komplikovana situacija

Ukrajina traži odgađanje utakmice baraža za SP protiv Škotske

makedonija ukrajina

Utakmica je na rasporedu 24. marta na Hampden Parku, a Ukrajincima trenutno to nije na listi prioriteta s obzirom da vode veliku borbu za odbranu svoje države

Nogometni savez Ukrajine je zatražio od FIFA da se odgodi utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Škotske zbog napada Rusije na ovu zemlju.

Utakmica je na rasporedu 24. marta na Hampden Parku, a Ukrajincima trenutno to nije na listi prioriteta s obzirom da vode veliku borbu za odbranu svoje države.

Situacija nije nimalo jednostavna, jer bi pobjednik meča Ukrajina – Vels već 29. marta trebao igrati finale baraža protiv bolje reprezentacije iz duela Vels – Austrija.

Nakon utakmica baraža, već 1. aprila bi trebao biti održan žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo. Zbog svega toga, situacija je specifična i komplikovana.

FIFA i UEFA su potvrdile da su u kontaktu sa Nogometnim savezom Škotske i pokušava se naći rješenje, a britanski mediji pišu da je jedna od opcija odgađanje dijela baraža gdje je Ukrajina. Tako bi se Ukrajina, Škotska, Vels i Austrija naknadno borile za jedno preostalo mjesto na Mundijalu.