Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NSBIH

Umjesto Spahića i Bajevića u UEFA-ine komitete idu Misimović i Baždarević

mske spaha
Misimović i Spahić / FOTO: Anadolija

U Savezu su poslali dopis UEFA-i da žele zamijeniti i Begića u UEFA-inoj Komisiji za bezbjednost

Nogometni savez Bosne i Hercegovine izvršio je određene promjene kada su u pitanju kadrovi u UEFA-inim komitetima, pišu Sportske.ba.

Na uobičajeni dopis, koji je stigao iz UEFA-e, da li će mijenjati neke svoje članove u komisijama, NSBiH je odgovorio potvrdno. Prema istom izvoru, NSBiH je odlučio zamjeniti nekoliko stalnih članova u važnim tijelima. Neki će zadržati mjesta u komisijama UEFA-e, uglavnom oni koji slove za ljude potpredsjednika NSBiH Ivana Beusa. Najgore će, kako sada stvari stoje, proći “Begićevi ljudi”.

Tako Dušan Bajević više neće biti član Komiteta za razvoj i tehničku podršku. Bajevića, koji je donedavno bio i selektor, zamijenit će također bivši selektor “Zmajeva”, Mehmed Baždarević.

Bez fotelje u UEFA-inim komisijama ostaće i Emir Spahić, bivši kapiten “Zmajeva” koji je u vrijeme bivšeg predsjednika NSBiH imenovan u UEFA-in Komitet za nogomet.

Umjesto Spahića u pomenutom Komitetu sada će biti Zvjezdan Misimović, dugogodišnji reprezentativac BiH i aktuelni savjetnik predsjednika NSBiH.

U Savezu su poslali dopis UEFA-i da žele zamijeniti i Begića u UEFA-inoj Komisiji za bezbjednost.

NSBiH traži zamjenu na svim pozicijama na kojima je do sada bio Elvedin Begić, pa i u Izvršnom odboru Olimpijskog komiteta BiH.