United i City razočarali u gradskom derbiju

rooney

Manchester United i Manchester City poptuno su razočarali u derbiju 10. kola Premier lige odigravši 0:0. Koliko je loša utakmica bila najbolji svjedoči podatak da u prvom poluvremenu nismo vidjeli udarac u okvir gola.

Nastavak je ipak ponudio nešto bolji nogomet, u 50. minuti Herrera se našao u izglednoj poziciji na 14, 15 metara, ali je to blokirano u korner. Nakon ubacivanja iz ugla lopta je stigla do Smallinga na drugoj stativi, ali je bio neprecizan.

U 63. minuti Mata je dobio odličnu loptu u prostor, ali ispred njega ipak je pravovremenim izlaskom s gola City spasio Hart.

Vragovi su najbolju priliku za vodstvo imao u 85. minuti kada je Martial odlično prebacio obranu Cityja i dao loptu za Lingarda koji udarcem iz prve sa šest, sedam metara prebacuje Harta, ali udarac završava na prečki.

Samo tri minute kasnije nova prilika za United, ali ovog puta Hart je zaustavio udarac Smallinga. Bila je to ujedno i posljednja prilika na utakmici.

U preostalim utakmicama današnjeg programa Sunderland je u lokalnom derbiju golovima Johnsona, Jonesa i Fletchera s 3:0 dobio Newcastle.

Bournemouth je protiv Tottenhama poveo u prvom minuti golom Ritchieja, a onda primio pet i izgubio 5:1. Za Spurse su pogađali Kane (3), Dembele i Lamela.