United izborio osminu finala, Napoli se oprostio od Evrope

Manchester United

Diljem Evrope večeras su se igrale uzvratne utakmice šesnaestine finala Evropske lige, a nakon mečeva u terminu od 21.05 sati, dalje su se plasirali Basel, Manchester United, Sevilla, Villarreal, Borussia Dortmund i Tottenham, javlja Anadolu Agency (AA).

Basel je večeras na domaćem terenu, nakon poraza od 2:3 u prvom meču, upisao pobjedu protiv St. Etienne sa 2:1 te se tako plasirao u osminu finala.

Manchester United je na Old Trafordu savladao danski Midtjylland sa 5:1, nakon neočekivanog poraza od 1:2 u prvom meču u Danskoj.

https://www.youtube.com/watch?v=Q6W7F2ypTR8

Norveški predstavnik Molde je, nakon poraza od 0:3 u prvom susretu, večeras protiv Seville na domaćem terenu slavio s minimalnih 1:0.

Napoli je večeras na svom stadionu igrao neriješeno 1:1 protiv Villarreala koji je prošao u osminu finala, jer je u prvom meču u Španiji upisao pobjedu od 1:0.

https://www.youtube.com/watch?v=A8gTgru8Fgc

Porto je u uzvratnom meču s minimalnih 1:0 poražen od Borussije Dortmunda, ekipe koja je i u prvom meču bila bolja sa 2:0 te se plasirala među 16 najboljih u Evropskoj ligi.

Ekipa Tottenhama je u Londonu pobijedila Fiorentinu rezultatom 3:0, što im je bilo dovoljno za osminu finala, nakon neriješenih 1:1 iz prve utakmice u Italiji.

https://www.youtube.com/watch?v=3SYYpiiR1zQ

Olympiakos je ,nakon poraza od 0:1 u prvom meču, večeras uspio pobijediti Anderlecht sa 1:0 u regularnom toku vremena nakon čega se igraju produžeci.

Ranije su plasman u osminu finala izborili Athletic Bilbao, Sparta Prague, Lazio, Bayer Leverkusen, Liverpool, Shakhtar Donetsk, Valencia, Braga i Fenerbahče.