Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odbio ući u igru

United je žestoko kaznio Ronalda, izbacivanje je samo jedna od sankcija

ronaldo twitter ss

Ronaldo je i sam ogorčen, a ovako je reagirao jer je jedan od najboljih nogometaša u povijesti povratkom u klub u kojem se proslavio očekivao da će biti glavna zvijezda

Manchester United izbacio je Cristiana Ronalda iz tima. “Cristiano neće biti dio ekipe Manchester Uniteda u utakmici protiv Chelseaja, koja se igra u subotu. Ostatak tima priprema se zajedno za tu utakmicu”, objavio je United na stranici.

Podsjetimo, Ronaldo svojevoljno nije ulazio u igru u utakmici 12. kola Premier lige u kojoj je United pobijedio Tottenham 2:0.

Odbio ući kao rezerva, pa prije kraja utakmice napustio teren i stadion

Portugalac je prije kraja meča otišao u svlačionicu i to nakon što je odbio ući u igru kao rezerva, a The Athletic je objavio kako je odmah zatim otišao i sa stadiona te nije slavio pobjedu sa saigračima. Tim potezima izazvao je ogorčenje navijača Uniteda i nogometnih stručnjaka. Ronaldo je i sam ogorčen, a ovako je reagirao jer je jedan od najboljih nogometaša u povijesti povratkom u klub u kojem se proslavio očekivao da će biti glavna zvijezda.

Međutim, Erik ten Hag, koji je ljetos preuzeo United, vremešnog (37) superstara pretvorio je u rezervu. Od deset prvenstvenih nastupa ove sezone Ronaldo je samo tri igrao kao starter, a dva posljednja derbija, protiv Cityja i Tottenhama, nije ni ulazio u igru. Potonji meč, naravno, propustio je igrati svojevoljno.

Izbacivanje, izvinjenje i milion funti

Jedino gdje igra od početka je Europa liga, ali jasno je da je i Ronaldu i Unitedu to drugorazredno natjecanje. Zato je ljetos i tražio novi klub, ali bezuspješno. Daily Mirror piše da izbacivanje iz tima za novi derbi, protiv Chelseaja, nije jedino čime United kažnjava Ronalda.

Mora se izviniti saigračima zbog onoga što je napravio te platiti milion funti. Ogroman je to iznos, ali Ronaldo ga zaradi za manje od tri sedmice. Nakon svega, Ronaldo se na Instagramu oglasio o incidentu, ali nije se izvinio.