Uplakani Payet: Da mi je neko pričao, ne bih mu vjerovao

payet suze

Dimitri Payet junak je prvog dana Eura u Francuskoj. U pobjedi Francuza protiv Rumunije (2:1) zabio je gol i asistirao Giroudu, a zatim je u sudačkoj nadoknadi u suzama izašao iz igre.

“Bila je ovo teška utakmica za nas, posebno jer je bilo puno emocija. Suze? Upravo su ogromne emocije razlog mojih suza”, rekao je Payet, koji nastupa za West Ham.

“Ovo je rezultat mnogo napornog rada i puno odricanja. Na početku sezone nisam mogao ni pomisliti da ću biti ovdje. Da mi je neko rekao da će mi se ovo dogoditi, ne bih mu vjerovao. Ali eto, dogodilo mi se i želim uživati u tome. Sada sam tu, junak, a mnogi to nisu mogli ni da zamisle na početku sezone.”

Na pitanje je li ovo bilo dobro otvaranje Eura za Francuze, s obzirom na to kako je utakmica tekla i rezultat s kojim je završena, Payet je kazao:

“Da smo dobili dva ili tri gola razlike, možda bi nas takav rezultat zavarao. Pobjeda u finišu samo pokazuje da neće biti laganih utakmica i laganih protivnika. Meč protiv Rumuna je dokaz tome”, kazao je Payet.

Payetu je ovo bio četvrti gol u dresu Francuske, a sva četiri zabio je udarcima izvan kaznenog prostora.