Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uprava FK Sarajevo odredila cijene karata za vječiti derbi

derbi navijaci21

Pojedine ulaznice za predstojeći 107. vječiti derbi gradskih rivala, fudbalskih klubova Sarajeva i Željezničara u prodaji će biti od utorka, 19. aprila, u oba Bordo Fan Shopa (u ulici Maršala Tita 38/b i Bezistan), te u Odjelu za članstvo i ulaznice FK Sarajevo, saopšteno je iz FK Sarajevo.

“Od petka, 22. aprila, ulaznice će biti moguće kupiti i na prodajnim mjestima na platou KSC Skenderija i ispred Gradske tržnice. Aktivni članovi Fudbalskog kluba Sarajevo za nadolazeći gradski derbi uživat će popust na cijenu pojedinačnih ulaznica. Ulaznice za članove FK Sarajevo u Odjelu za članstvo koštat će za tribinu sjever – Vedran Puljić 5 KM, istok 10, zapad 12 i zapad galeriju 20”, navode iz FK Sarajevo.

Kako javlja Anadolu Agency (AA), karte za najveću utakmicu u bh. fudbalu u prodaji po redovnim cijenama bit će puštene u petak, 22. aprila. Koštat će: tribina sjever – Vedran Puljić 10 KM, istok 12, zapad 15, zapad galerija 25 KM, te jug, gdje će biti najvatreniji navijači Željezničara, 10.

Utakmica 26. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Željezničara igra se u nedjelju, 24. aprila, na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” sa početkom u 17 sati.

Na premijerligaškoj tabeli Sarajevo je treće sa 51 bodom, pet manje od lidera Zrinjskog i dva od drugoplasirane Slobode. Željezničar je sakupio 49 bodova, koliko ima i četvrti Široki Brijeg, pa bi sarajevski derbi mogao biti jedna od presudnih utakmica u borbi za plasman u Evropu, možda i za titulu prvaka BiH.