Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bilino polje u zenici

Upute za navijače za utakmicu Sarajevo – BATE Borisov

sarajevo – celtic 1

Organizovani prijevoz navijača FK Sarajevo bit će omogućen vozom putem posebne linije na relaciji Sarajevo-Zenica, a voz kapaciteta 300 mjesta je besplatan

U prostorijama MUP-a ZDK održan je sastanak načelnika PU I Zenica, Admira Gazića i predstavnika Fudbalskog kluba Sarajevo. MUP ZDK se obavezao da će sve raspoložive snage delegirati za organizaciju utakmice trećeg kola Evropa lige na Bilinom polju, stoji na stranici kluba.

Na zapadnoj tribini stadiona Bilino polje bit će smješteni pripadnici navijačke grupe Horde zla, a na južnoj tribini, u dijelu ograđenoj tampon zonom bit će smješteni navijači ekipe BATE Borisov.

Ostatak južne tribine bit će u prodaji zajedno sa ulaznicama za ostale tribine.

Organizovani prijevoz navijača FK Sarajevo bit će omogućen vozom putem posebne linije na relaciji Sarajevo-Zenica, a voz kapaciteta 300 mjesta je besplatan.

Na platou na željezničkoj stanici predviđeno je okupljanje navijača koji će na ovoj utakmici biti smješteni na zapadnoj tribini. Pored navijača koji će u Zenicu pristići vozom a planiraju biti na tribini ZAPAD, obezbijeđen je i parking za privatna motorna vozila navijača.

Navijači će od platoa na željezničkoj stanici biti ispraćeni u pratnji policije do stadiona Bilino polje.

Navijačima koji će biti smješteni na tribini SJEVER, ISTOK, JUG i ostatku tribine ZAPAD sugeriše da putnička vozila ostave na parkingu na Kamberović polju kod TC Džananović. Parking ukupnog kapaciteta od 400 vozila će biti BESPLATAN, a bit će otvoren u terminu od 15 do 23h. Ulazak na parking bit će moguć pokazom ulaznice koja važi za susret (pojedinačna, sezonska ili bijela članska karta).

Fudbalski klub Sarajevo apeluje na sve vozače da prate uputstva redara u cilju maksimalne iskoristivosti parking prostora i redukovanja gužvi pri ulasku/izlasku.

Zbog činjenice da je u jeku turistička sezona i da su kapaciteti smanjeni, autobuski prevoznici nisu u mogućnosti ustupiti vozila za prijevoz navijača. Fudbalski klub Sarajevo radi punom snagom u cilju pronalaska alternativnih rješenja prevoza navijača.

U narednom periodu javnost će biti poznata sa dodatnim uputstvima i pravilima za utakmicu treće kola kvalifikacija Evropa lige, navodi se u saopštenju kluba.