Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za SP

Urugvajci slavili protiv Venecuele i povećali šanse za plasman na SP

urugvaj facebook (1)

Dva kola prije kraja Urugvaj ima 22 boda i u direktnim duelima sa Peruom i Čileom u posljednja dva kola će odlučivati ko će u Katar

Predvođen svojim najvećim zvijezdama Cavanijem i Luisom Suarezom Urugvaj je pobijedio ekipu Venecuele sa 4:1 i tako je izbio na četvrto mjesto CONMEBOL kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Argentina je slavila protiv Kolumbije sa 1:0, Brazil je deklasirao Paragvaj rezultatom 4:0, dok su Peru i Ekvador remizirali 1:1.

Sa dvije pobjede na početku 2022. godine Urugvajci imaju veoma dobre izglede da obezbijede dirketan plasman u Katar. Pobijedili su Venecuelu u utakmici u kojoj su poveli već u prvoj minuti preko Bentancura. De Arrascaeta je povećao u 23. minuti, a na 3:0 je postavio Edinson Cavani u nadoknadi prvog poluvremena. Četvrti gol dao je Luis Suarez iz penala u 53. minuti, jedini pogodak za Venecuelu postigao je Martines u 65. minuti.

Dva kola prije kraja Urugvaj ima 22 boda i u direktnim duelima sa Peruom i Čileom u posljednja dva kola će odlučivati ko će u Katar.

Ekvador je treći sa 25 bodova, a remijem sa Peruom je stavio baš Urugvaj u povlašćenu poziciju u borbi za četvrto mjesto. Estrada je već u drugom minutu donio vodstvo Ekvadorcima, a Flores je u 69. minutu izjednačio na 1:1. Ekvador je prije primljenog pogotka imao neke šanse da povede i 2:0, a činilo se da su poslije primljenog gola bili zadovoljni bodom pa su se uglavnom dobro branili i odnijeli remi iz Perua.

Argentina je dobila Kolumbiju 1:0 golom Lautara Martineza, a Brazilci su bili uvjerljivi protiv Paragvajaca. Strijelci su bili Raphinha, Coutinho, Antony i Rodrygo.