Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uščuplić: Očekujem kvalitetan derbi i pobjedu Sarajeva

uscuplic

Trener juniora Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo Dženan Uščuplić, koji je sa seniorskim timom osvajao titulu prvaka i Kup Bosne i Hercegovine, najavio je gradski derbi protiv Željezničara te istaknuo da očekuje kvalitetnu utakmicu i pobjedu Sarajeva.

Derbi će biti odigran u nedjelju u okviru Lige za prvaka BiH, a Uščuplić ističe da stanje na tabeli nema mnogo utjecaja na ovaj meč.

– Bez obzira na to kakvo je stanje na tabeli i ko je ispred koga, ova utakmica je posebna. Igrači trebaju pokazati svima u Bosni i Hercegovini da je sarajevski derbi najbolja utakmica koju imamo. Očekujem kvalitetan meč i ubijeđen sam, bez obzira na probleme Sarajeva, da ćemo pobijediti – rekao je Uščuplić za zvanični portal FK Sarajevo.

Naglasio je da je mnogo lakše igrati derbi, nego biti trener na tom meču.

– Kroz moje iskustvo, kako igračko tako i trenersko, mogu reći da je mnogo lakše igrati derbi, nego biti trener na toj utakmici. Kada ste igrač, mislite samo o svom nastupu, ali kada ste trener razmišljate o svim akterima, te o igračima na klupi za rezerve, jer upravo oni mogu donijeti prevagu – objašnjava bivši fudbaler.

Otkrio je koji derbi je za njega ostao u najboljem sjećanju.

– U igračkoj karijeri sam odigrao nekoliko derbija, a sigurno je da najviše pamtim prvi derbi nakon agresije na našu državu, koji se igrao na Grbavici. Utakmica je završena rezultatom 1:1, a tada sam postigao gol – izjavio je Uščuplić.

Dodaje da je atmosfera koju naprave navijači u gradu i na stadionu posebna.

– U oba tabora, među igračima, trenerima i navijačima se nalaze prijatelji i poznanici, ali se za tih 90 minuta to ostavi po strani, jer želite pobjedu. Navijači naprave fantastičnu atmosferu koja se prepričava danima – zaključio je Uščuplić.

Fudbaleri Sarajeva dočekuju Željezničar u nedjelju, 15. aprila, a utakmica počinje u 16.30 sati na stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.