Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uščuplić: Sarajevo je klub kojem tradicija nalaže napadačku igru

Dženan Uščuplić

Fudbaleri Sarajeva u nedjelju, 9. augusta, na Stadionu ”Asim Ferhatović Hase” dočekuju ekipu Širokog Brijega, u derbi susretu 3. kola Premijer lige BiH.

Sarajevo se želi pred domaćim navijačima iskupiti za poraz od ekipe Travnika u prošlom kolu, dok Širokobriježani žele novom pobjedom zadržati prvo mjesto na ligaškoj tabeli, koje drže s maksimalnim učinkom od dvije pobjede.

Trener ”bordo” tima Dženan Uščuplić očekuje otvoren meč, jer smatra da Široki nije ekipa koja će doći da se brani 90. minuta.

– Dobro je što nam nakon Travnika dolazi Široki Brijeg. To je ekipa koja uvijek dođe da se nadigrava i to su utakmice koje mi volimo igrati. Sarajevo uvijek igra napadački, ovo je klub kojem tradicija nalaže takvu igru. Očekujem dobru i otvorenu utakmicu, a neka pobijedi bolji – rekao je Uščuplić na današnjoj konferenciji za medije.

Među stative Sarajeva treći put se vraća golman Matej Delač, igrač engleskog Chelseaja, koji je u prošloj sezoni branio boje ”bordo” tima, a zatim su se javili problemi s ugovorom koje je tek sada uspio rješiti.

– Sretan sam što sam ponovo u Sarajevu. To je bila moja želja i drago mi je što je mjesec dana pregovora rezultiralo mojim povratkom u FK Sarajevo. Žao mi je samo što sam propustio evropske duele Sarajeva, ali šta se može, opet idemo izboriti Evropu – izjavio je Delač.

Naglasio je da očekuje da će imati ”posla” u meču protiv Širokobriježana i dodao da je domaći teren i navijači jedina prednost Sarajeva u tom susretu.

– Idemo dati sve od sebe 90 minuta, pa, kako je trener rekao, neka bolji pobijedi – zaključio je Delač.

Utakmica 3. kola PLBiH između Sarajeva i Širokog Brijega će biti odigrana u nedjelju, 9. augusta u 17 sati na Stadionu ”Asim Ferhatović Hase”.