Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uščupliću otkaz: FK Sarajevo preuzima bivši trener Obilića?!

miodrag jesic1

Dženan Uščuplić u četvrtak će biti smijenjen s mjesta šefa struke FK Sarajevo. Uprava premijerligaša sa Koševa odlučila potražiti novog trenera, nakon što je ekipa doživjela drugi poraz u BH Telecom Premijer ligi ove sezone (protiv Zrinjskog, 0:1).

Iz izvora bliskih klubu sa Koševa doznajemo da bi Uščuplićev nasljednik trebao biti stranac. Nezvanično, radi se o srbijanskom treneru Miodragu Ješiću, koji je svoju trenersku karijeru započeo na klupi beogradskog Obilića. U dva navrata je vodio i beogradski Partizan, a dugo vremena radio je u inostranstvu. Posljednji klub koji je vodio je burmanski Yangon.

Zanimljivo, Ješić je još u maju ove godine, u intervjuu za list Avazov Sport na pitanje bi li preuzeo Sarajevo, kazao:

“Pa ko ne bi preuzeo bosanski Dinamo”.

Tokom igračke karijere igrao je u Partizanu, te turskim klubovima Altayu i Trabzonsporu. Za reprezentaciju bivše Jugoslavije Ješić je nastupao osam puta i postigao dva gola.

Uščuplić će nastaviti raditi u FK Sarajevo kao trener u mlađim kategorijama, odakle je i stigao ne kormilo seniorskog tima.

Dženan Uščuplić

U šest zvaničnih utakmice ove sezone, Sarajevo je zabilježilo tek dvije pobjede. Oba puta su poraženi u kvalifikacijama za Ligu prvaka od poljskog Lecha, dok je u Premijer ligi BiH osim Zrinjskog, od Bordo tima bio bolji i Travnik.

Slavili su protiv Drine i Širokog Brijega.

FK Sarajevo je trenutno na šestom mjestu Premijer lige BiH sa šest bodova, šest manje od prvoplasiranog Zrinjskog.

Ljupko Petrović

Ukoliko Ješić preuzme Sarajevo, biće to drugi put da klub sa Koševa dovede bivšeg trenera Obilića. Na Koševo je svojevremeno bio stigao i Ljupko Petrović, ali je brzo napustio klupu, nakon što je medijima objavljena njegova fotografija sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

arkan petrovic