Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uskok ispitao Modrića u istrazi protiv braće Mamić

luka-modric123

Najboljeg igrača hrvatske nogometne reprezentacije, Luku Modrića, u nedjelju je ispitao Uskok u istrazi protiv braće Zdravka i Zorana Mamića, izvijestili su hrvatski mediji pozivajući se na neslužbene izvore.

Detalji Modrićeva iskaza nisu procurili u javnost. No, Jutarnji list navodi da će njegovo svjedočenje imati “gotovo presudnu ulogu na najjaču optužbu koju Uskok Zdravku Mamiću stavlja na teret”, a to je da je preko Modrića oprao novac izvučen iz Dinama.

Uskok sumnja da je Mamić prilikom transfera Modrića u Tottenham 2009. za sebe zadržao 52 milijuna kuna. Modrić je pritom potpisao antidatirani aneks ugovora kojim se Dinamo za njegov račun odriče polovine novca od transfera, a nakon što mu je Dinamo isplatio 66,9 milijuna kuna Modrić je čak 52 milijuna navodno predao raznim članovima obitelji Mamić.

Istragu protiv Mamića Uskok je pokrenuo početkom srpnja zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, izvršnim predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna.

Braća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. srpnja nakon uplaćene jamčevine.

Krajem srpnja protiv Mamića je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo i optužnicu zbog prijetnje menadžeru nogometaša Roberta Murića.