Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olimpijski odbor

Usvojena žalba Napolija: Utakmica s Juventusom ipak će se igrati, vraćen im i oduzeti bod

Italijanski olimpijski odbor poništio je odluku Serie A i Italijanskog nogometnog saveza koji su Napoliju oduzeli bodove jer se 4. oktobra nije pojavio u Torinu na utakmici protiv Juventusa

Napoli nije otputovao u Torino nakon savjeta lokalne epidemiološke službe jer su dva Napolijeva igrača bila zaražena koronavirusom.

Par dana ranije Napoli je igrao s Genovom u kojoj se potom pojavilo više od deset slučajeva zaraze i Napoli se striktno držao uputa i nije otišao u Torino.

No Serie A i italijanski savez zaključili su da se Napoli nije dovoljno potrudio da dođe na utakmicu, pa ona nije bila otkazana nego dodijeljena Juventusu (3:0), a Napoli je bio kažnjen oduzimanjem jednog boda.

Napoli se na odluku žalio, ali mu je žalba odbijena. Žalbu je podnio i Olimpijskom odboru koji je danas presudio u njegovu korist i odlučio da se utakmica mora odigrati.

Juventusu će se oduzeti tri boda, a Napoliju će vratiti jedan oduzeti bod.

Utakmica će se odigrati 13. januara, a Juventusov ionako težak raspored sada je postao još gori. Juve će sada u 15 dana odigrati pet utakmica. Osim susreta s Napolijem, još će igrati protiv Milana, Sassuola i Intera, a cijeli ciklus će završiti novom utakmicom protiv Napolija, ovoga puta u Superkupu.