Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Utakmica Kosovo – Albanija 12. novembra u Prištini?

armand duka

Fudbalska reprezentacija Albanije 12. novembra ove godine u Prištini trebala bi odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Kosova.

Armand Duka, predsjednik Fudbalskog saveza Albanije, izjavio je da nacionalni tim njegove zemlje planira 12. novembra odigrati meč sa Kosovom u čast plasmana na EURO 2016, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je rekao Duka, bila bi to slavljenička utakmica pod nazivom “Prijateljska zabava svih Albanca”.

“To će biti i prijateljska i slavljenička utakmica svih Albanaca”, poručio je Duka.

U narednim danima bit će i definitivno poznato da li će se zaista meč i odigrati, odnosno hoće li dobiti odobrenje FIFA i UEFA.

FS Kosova još nije postao član UEFA-e i FIFA-e, ali od ovih organizacija dobija odobrenje za odigravanje prijateljskih utakmica, pa su tako Kosovari ranije odmjeravali snage sa Haitijem, Turskom, Omanom…

Na narednom Kongresu UEFA-e u martu naredne godine u Budimpešti bit će razmatran zahtjev FS Kosova za prijem u kontinentalnu asocijaciju i pored protivljenja FS Srbije. Ukoliko bi Kosovo tada dobilo “zeleno svjetlo” za priključenje evropskoj fudbalskoj porodici, postoji mogućnost i da naknadno bude uključeno u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”, piše Anadolu Agency.