Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

“Najluđa utakmica ikad”: Derbi koji je trajao čak 114 minuta

chelsea tott
Foto: Screenshot

“Ovo je prvi put da sam vidio da je ekipa koja je izgubila 4:1 dobila ovacije. Ovo je luda, luda noć. Luda od početka do kraja.”

Tottenham je u utakmici 11. kola engleske Premier lige poražen 4:1 na domaćem terenu od Chelseaja.

Tottenham je utakmicu završio s dva igrača manje nakon crvenih kartona Cristiana Romera u 33. minuti i Destinyja Udogieja u 55. minuti susreta.

Ekipa Angea Postecoglua se dugo dobro i držala s obzirom na to da je 45 minuta igrala bez dva igrača, ako se uračuna i nadoknada u drugom dijelu koja je iznosila 9 minuta.

U prvom dijelu je zbog VAR provjera kod četiri poništena gola i kaznenog udarca dosuđeno čak 12 minuta nadoknade tako da je utakmica, umjesto 90 minuta, trajala čak 113.

Tottenham je puno bolje otvorio susret. Krenuli su domaći furiozno i već u 6. minuti došli do vodstva preko Dejana Kuluševskog, ali onda je u 35. minuti sve pošlo po zlu za Tottenham. Dvije minute ranije Romero je isključen zbog prekršaja u kaznenom prostoru, a suđen je i kazneni udarac, koji je Cole Palmer realizirao.

U drugom dijelu se nastavilo u sličnom tonu pa je Chelsea prednost od dva igrača viška i kapitalizirao golom Nicolasa Jacksona u 75. minuti. Na 3:1 je također povisio Jackson, bio je precizan u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, te onda tri minute kasnije postavio i konačnih 4:1.

Najzanimljivije dijelove utakmice možete pogledati na ovom LINKU

“Najluđa utakmica ikad”

Jamie Carragher i Gary Neville standardno su analizirali utakmicu za Sky Sports. “Gledam nogomet gotovo 40 godina i kao neutralni gledatelj ću reći kako je ovo bila jedna od najuzbudljivijih utakmica koje sam ikad gledao iz mnogih razloga. Ovo je bio pravi dokaz da je Premier League najbolja liga na svijetu”, rekao je Carragher.

Neville je dodao: “Ovo je prvi put da sam vidio da je ekipa koja je izgubila 4:1 dobila ovacije. Ovo je luda, luda noć. Luda od početka do kraja.” Mnogi su oduševljeni borbenošću Spursa, koji nisu odustajali ni s dva igrača manje. Chelsea je na kraju naplatio brojčanu prednost hat-trickom Nicolasa Jacksona i tako uzeo tri boda u londonskom derbiju.